-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑ

Η έκθεση των ρολογιών σας σε νερό και υγρασία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στα κινητά και ακίνητα στοιχεία ακόμη και στη περίπτωση των καταδυτικών ρολογιών, εφόσον δεν τηρηθούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Αποφεύγετε την έκθεση του ρολογιού σε ζεστά νερά και υδρατμούς. Μην ξεχνάτε στοιχεία του ρολογιού σας ανοικτά από τα οποία μπορεί να εισχωρήσει νερό και υγρασία στο ρολόι σας (λ.χ. η κορώνα ρύθμισης της ώρας). Για την χρήση των καταδυτικών ρολογιών είναι απαραίτητη η διατήρηση της κάσας και των ελαστικών συνδέσμων σε άριστη κατάσταση και η διενέργεια στεγανοποίησης μετά το άνοιγμα της κάσας.

 

Συστάσεις σχετικά με την ανθεκτικότητα των ρολογιών στην υγρασία ανά κατηγορία:

 

  • Απο 5 BAR / 5 ATM / 50m / 165ft και κάτω:

Ανθεκτικό στο πιτσίλισμα κατά το πλύσιμο των χεριών. Η χρήση για μπάνιο με κρύο νερό επιτρέπεται, αλλά καλό θα ήταν να αποφεύγεται.

 

  • 10 BAR / 10 ATM / 100m / 330ft:

Ανθεκτικό στην χρήση για κολύμβηση και καταδύση με αναπνευστήρα σε μικρά βάθυ (snorkelling). Η χρήση για θαλάσσια σπόρ υψηλής έντασης πρέπει να αποφεύγεται.

 

  • Άνω των 20 BAR / 20 ATM / 200m / 660ft:

Ανθεκτικό στην χρήση για κολύμβηση, καταδύση με αναπνευστήρα (scuba diving), καθώς και στα θαλάσσια σπόρ υψηλής έντασης.

 

-ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ

Η μακρόχρονης ακινησίας των ρολογιών σας μπορεί να αποδειχθεί επιζήμια για την λειτουργικότητα τους. Αποφεύγετε  την  μακρόχρονη ακινησία των ρολογιών. Στην περίπτωση των ρολογιών χαλαζία (quartz), αφαιρέστε την μπαταρία πριν από μια περίοδο ακινησίας για την αποφυγή ζημιών λόγω διαρροής των υγρών της μπαταρίας.

 

-ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ

Η αποφυγή αλλαγής ημερομηνίας μεταξύ των ωρών 10 και 02 συνιστάται.